Opas: Metallipintojen teollinen maalaus

Oppaan sisältö

Pillar page images 1200x630_1 FIN

 

Mitä metallin pintakäsittelytuotteet ovat?

Metallin pintakäsittelyyn käytetään yleisesti maaleja, joita levitetään metallille pinnan suojaamiseksi, korroosion estämiseksi ja tuotteen käyttöiän pidentämiseksi.
 
Jokainen maali on pinnoite, mutta jokainen pinnoite ei ole maali. Pinnoite voi sisältää useita maalikerroksia, ja se viittaa pinnoitustyön valmiiseen lopputulokseen. 
 
Metallipintojen teollisuuskäyttöön tarkoitettuja maaleja on useita erilaisia, aina perinteisistä alkydimaaleista korkean teknologian yksikerrospolyuretaaneihin. Metallin pintakäsittelytuotteilla suojataan pintaa muun muassa korroosiolta. 
 
Pinnoitetyyppien ymmärtämiseksi tutustumme tarkemmin kemiallisiin komponentteihin, joista metallipintojen teollisuusmaalit koostuvat. Tärkein komponentti on sideaine, joka voi olla esimerkiksi epoksia, alkydiä, akryyliä tai polyuretaania. 
 
Seuraavaksi tärkein on liuote, jolla säädetään maalin viskositeettia. Liuotekomponentti voi olla liuote tai vesi. Siten pinnoitteet voidaan luokitella käytettävän liuotteen mukaan joko liuote- tai vesiohenteisiksi. Muut maalin koostumuksessa käytettävät komponentit ovat pigmenttejä, täyteaineita, paksuntajia ja muita lisäaineita. 

Tikkurilan metallipinnoille kehitetty tuotevalikoima koostuu perinteisistä alkydimaaleista moderneihin huipputeknologian yksikerrospolyuretaanimaaleihin. Kattavasta valikoimastamme löytyy liuoteohenteisia pohja- ja pintamaaleja, ympäristöystävällisempiä niukkaliuotteisia maaleja, liuotteettomia pinnoitteita ja pitkälle kehitettyjä vesiohenteisia tuotteita.

Miksi metallipinnoitteita käytetään? 

Rymas Herman, Business & Portfolio Development Director kertoo metallipinnoitteiden pääasiallisista käyttökohteista.

Erilaisia metallipinnoitteita suositellaan eri tarkoituksiin ja teollisuudenaloille. Alla on esitelty muutamia yleisimpiä metallin pintakäsittelyn käyttötarkoituksia.

 

Pillar page images 1200x630_2 FIN

 

Korroosionesto 

Kaikentyyppisten metallipinnoitteiden päätarkoitus on suojata metallituotteita ympäristörasitusten aiheuttamilta vaurioilta, kuten korroosiolta. 

Sekä vesi- että liuotinohenteisia pinnoitteita käytetään yleisesti teollisessa maalaamisessa, mutta erilaisilla maalityypeillä on erilaisia etuja tai heikkouksia käyttökohteesta riippuen. Ennen pinnoitteen valintaa kannattaakin aina harkita ratkaisun sopivuutta juuri kyseiseen käyttötarkoitukseen. 

Korroosionestoon on tarjolla monia erilaisia menetelmiä, ja erilaisten ominaisuuksiensa vuoksi jokainen niistä toimii omalla tavallaan ja omien parametriensä mukaisesti. 

 

Parempi kestävyys

Laadukkaiden metallipinnoitteiden käytöllä voidaan paitsi suojata korroosiolta ja säärasituksilta myös parantaa koko metallirakenteen kestävyyttä.

Pitkään kestävät pinnoitteet pidentävät myös huoltomaalausvälejä, mikä puolestaan auttaa hallitsemaan pitkän aikavälin kustannuksia.

 

Laadukas ulkonäkö

Metallipintojen teollisella maalauksella rakenteen ulkonäkö pysyy jopa ääriolosuhteissa pitkään muuttumattomana. Sopivilla ja käyttökohteen vaatimukset täyttävillä metallipinnoitteilla voit luoda pitkäikäisen viimeistellyn pinnan, jonka ulkonäön, kuten maalin värin ja kiiltoasteen, päätät itse.


Parantunut kemikaalien- ja vedenkestävyys

Kun rakenteen päälle levitetään laadukas metallipinnoite, se luo kestävän pinnan, joka korroosionsuojan lisäksi kestää hyvin kulutusta ja kemiallista rasitusta.

Jos tarvitset metallipinnoitteen erittäin kosteaan ympäristöön, kannattaa valita liuotinohenteinen maali. Jos haluat tietää lisää liuotin- ja vesiohenteisten maalien eroista sekä käyttökohteeseesi soveltuvien tuotteiden valinnasta, lue artikkelimme vesi- ja liuoteohenteisten tuotteiden eroista.


Palosuojaus

On olemassa myös metallin pintakäsittelytuotteita, joiden avulla voidaan suojata teräsrakenteita palojen vaikutuksilta. Teräksen palosuojamaalauksella voidaan pidentää aikaa, jonka kuluessa teräs kuumenee lämpötilaan, jossa se menettää kuormankantokykynsä. Saavutettu lisäaika parantaa evakuoinnin mahdollisuuksia ja antaa pelastuspalveluille enemmän aikaa saada palo hallintaan ennen rakenteellisia vaurioita. 

Esimerkiksi Fontefire ST 60-1 on vesiohenteinen, yksikomponenttinen palosuojamaali teräspinnoille. Reagoidessaan kuumuuteen maalikalvo paisuu moninkertaiseksi alkuperäiseen paksuuteensa verrattuna ja muodostaa eristävän vaahtokerroksen. Tämä voi tarjota 15–90 minuutin palosuojauksen rakenteelle, mikä antaa enemmän aikaa pelastautumiseen sekä palontorjuntaan ja -hallintaan.

 

Muut ominaisuudet

Joillakin metallipinnoitteilla on muita erityisominaisuuksia; ne esimerkiksi estävät veden kondensoitumista. Esimerkiksi GrafoTherm-tuotesarjassa on yksikomponenttinen vesiohenteinen kondenssinestopinnoite teräskatteille, teräsrakenteille ja muille metallipinnoille, joilla esiintyy kondensoitumista ja veden tippumiseen liittyviä ongelmia.

Miten metallipinnoitteita käytetään?

Tikkurilalla on laaja valikoima erilaisia maalausjärjestelmiä metallipinnoille, joita voidaan käyttää mille tahansa metallipinnalle sisä- tai ulkokohteissa. Tarjoamme myös valmiita ratkaisuja tietyille teollisuudenaloille. 

Tikkurilan kaikilla metallipintojen maalaus- ja pintakäsittelyjärjestelmillä on eri käyttötarkoitukset. Toisinaan tarvitaan metallin pintakäsittelymenetelmää esimerkiksi satamaympäristöön, missä rakenteet altistuvat toistuvasti raskaalle kulutukselle ja korroosiota aiheuttavalle ilmastorasitukselle. Tällaisissa olosuhteissa koneet ja laitteet on suojattava huolellisemmin kuin sisätiloissa.

Jännevirran sillan teräsrakenteiden maalauskäsittely 

Jännevirran sillan teräsrakenteiden maalauskäsittely 

Kun Suomen kuudenneksi suurin silta tuli käyttöikänsä loppuun ja oli aika uusia se, tarvittiin 2 430 tonnia teollisesti maalattuja teräsrakenteita. Ruukki Construction toimitti ja asensi rakenteet, ja ne esimaalattiin Midroc Alucromin Ylivieskan tehtaassa. 

Jännevirran silta numeroina 

 • Pituus 577 m ja leveys 15 m
 • Jokaisen teräsosion pituus 20–30 m
 • Korkeimman kohdan korkeus vedestä
 • 25 m
 • Teräsrakenteiden paino 2 430 tonnia
 • Käytetyn maalin määrä 15 000 l

 

Lue koko tarina

Toisena esimerkkinä ovat laadukkaat ja ympäristövaatimukset täyttävät ratkaisut maatalous-, rakennus- ja maansiirtokoneiden ja -laitteiden markkinoille. Laadukkaat järjestelmämme sisältävät vesi- ja liuoteohenteisia ratkaisuja, jotka tarjoavat paremman suojan alhaisemmilla kalvonpaksuuksilla. 

Erilaisille teräsrakenteille tarkoitetut ratkaisumme sisältävät maalausjärjestelmiä, jotka suojaavat sisätilojen pintoja kevyeltä rasitukselta, ulkotilojen pintoja voimakkaalta rasitukselta ja jopa erittäin voimakkaalta kemialliselta rasitukselta. Sävytysjärjestelmämme ansiosta saatavilla on tuhansia eri värejä, mukaan lukien metallivärit, joilla ulkonäöstä saa esteettisen ja juuri kohteen vaatimukset täyttävän.

Mitsubishi Logisnext käyttää trukkiensa matallipintojen maalausprosessissa Tikkurilan Temasolid SC-F 20 -maalia, joka sisältää vähemmän liuottimia ja kuivuu nopeammin alhaisemmassa lämpötilassa.

Ympäristöystävällinen ja tehokas ratkaisu metallipintojen maalausprosessiin 

Mitsubishi Logisnextin trukinmastojen maalaukseen räätälöity Temasolid SC-F 20 auttaa vähentämään maalausprosessin päästöjä: se sisältää vähemmän liuottimia, kuivuu nopeammin ja alhaisemmassa lämpötilassa.


Tuotekehitys oli asiakkaan ja Tikkurilan tiiviin yhteistyön tulosta yhteisen päämäärän saavuttamiseksi. 

 • Tehtaalla maalataan noin 7 000 mastoa vuodessa. Kaikissa sama musta Temasolid-maali, sävyltään RAL 9005.
 • Huoneenlämmössä kuivuva maali on tuonut säästöä läpimenoaikaan, energiankulutukseen ja lämmityskustannuksiin.
 • Yhdessä kapasiteetin kasvun kanssa tehdas on vähentänyt päästöjään ja parantanut tuotantotehoa noin 10 prosenttia.


Lue koko tarina

Metallipintojen huolto- ja korjausmaalaukseen on olemassa monia helppokäyttöisiä maalausjärjestelmiä, joissa pintaa ei tarvitse esikäsitellä suihkupuhdistuksella.  Valikoimastamme löytyy ratkaisuja myös upporasituksessa oleville pinnoille. 

Asiantuntijamme ovat käytettävissäsi, mikäli tarvitset apua oikean maalausjärjestelmän valinnassa metallipinnalle tai teräsrakenteelle. Autamme mielellämme ja annamme lisätietoja eri vaihtoehdoista. 

Tuotteet metallipinnoille 

Tuotevalikoimamme metallipinnoille ulottuu perinteisistä alkydimaaleista moderneihin huipputeknologian yksikerrospolyuretaanimaaleihin, mukaan lukien liuoteohenteiset pohja- ja pintamaalit, ympäristöystävällisemmät niukkaliuotteiset maalit, liuotteettomat pinnoitteet ja edistyneet vesiohenteiset tuotteet. 

Tässä on yhteenveto eri tuotetyypeistä metallipinnoille. 

Liuoteohenteiset tuotteet

Perinteiset liuoteohenteiset tuotteet metallipinnoille tarjoavat taloudellisen ja pitkäaikaisen suojan korroosiota ja rasitusta vastaan. 

Tuotteitamme ja maalausjärjestelmiämme metallipinnoille testataan jatkuvasti sekä laboratoriossa että todellisissa olosuhteissa, ja suurin osa Tikkurilan tuotteista täyttää useiden maiden viralliset hyväksynnät.

Perinteiseen, liuotinohenteisia tuotteita sisältävään valikoimaamme kuuluu erilaisia alkydi- ja epoksipohjamaaleja ja -pintamaaleja sekä polyuretaani- ja akryylimaaleja sekä sinkkipölypohjamaaleja. 

Korkean kiintoainepitoisuuden tuotteet

Metallipinnoille tarkoitettujen korkean kiintoainepitoisuuden tuotteidemme VOC-pitoisuus on erittäin alhainen, mikä auttaa vähentämään haitallisia liuotepäästöjä.

Joitakin korkean kiintoainepitoisuuden tuotteitamme ja maalausjärjestelmiämme voidaan käyttää myös yksikerrosjärjestelmänä, mikä osaltaan auttaa säästämään tuotantokustannuksissa. 

Tikkurilan korkean kiintoainepitoisuuden tuotevalikoimaan kuuluu erilaisia alkydi- ja epoksipintamaaleja sekä epoksimaaleja, polyuretaanimaaleja ja oksiraaniestereitä.

Vesiohenteiset tuotteet

Vesiohenteisten tuotteidemme tekniset ominaisuudet ja toimivuus vastaavat hyvin liuoteohenteisten maalien ominaisuuksia. Ne vastaavat täysin myös teollisuuden laatustandardien ja uusimpien ympäristömääräysten vaatimuksia.

Korkean kiintoainepitoisuuden tuotteiden lisäksi myös joitakin vesiohenteisia tuotteitamme voidaan käyttää yksikerrosjärjestelmänä, mikä vähentää tuotantokustannuksia. Ratkaisuistamme löytyy laaja valikoima vesiohenteisia lakkoja, pintamaaleja ja pohjamaaleja. 

Vesiohenteisista tuotteista on kuitenkin edelleen paljon väärinkäsityksiä liikkeellä. Lue lisää artikkelistamme vesi- ja liuoteohenteisten metallipinnoitteiden eroista sekä toisesta artikkelistamme, jossa oikaistaan kuusi yleistä vesiohenteisiin metallipinnoitteisiin liittyvää väärinkäsitystä.

 

 

Oikean tuotteen ja maalausmenetelmän valinta metallipinnalle

Minna Perttu Tikkurilan Research, Development, and Innovation -yksiköstä kertoo, miten valita käyttötarkoitukseen soveltuva tuote ja maalausmenetelmä metallipinnalle

Metallipinnoille on monenlaisia tuotteita, joten on luonnollista, että useat tekijät vaikuttavat oikean menetelmän valintaan.

Tavoitteet

Jotta voit valita oikein, määrittele aluksi metallipinnan käsittelyn tavoitteet. Kysy itseltäsi seuraavat kysymykset ennen päätöksentekoa: 

 • Millä laitteistolla maalaus voidaan suorittaa? Asetetaanko maalipinnan ulkonäölle vaatimuksia tai muita erityisvaatimuksia?
 • Millaisessa ympäristössä lopputuotetta käytetään? (Sisätiloissa vai ulkona vaativissa sääolosuhteissa?)
 • Miten kauan maalipinnan tulee kestää? Joissakin tuotteissa, kuten kaivoslaitteissa, maalin ei odoteta kestävän pinnalla pidempään kuin tuotteen ensimmäisen käyttökerran ajan.
 • Mikä merkitys on kestävällä kehityksellä ja ympäristöystävällisyydellä? Päätöksenteko rajautuu todennäköisimmin vesiohenteisiin ratkaisuihin, jos yrityksesi pitkän aikavälin tavoite on vähentää VOC-päästöjä ja parantaa toiminnan ympäristöystävällisyyttä.
 • Mitä vaatimuksia markkinat asettavat?
 • Mitä maalausjärjestelmien standardeja on noudatettava?

Prosessit

Tarkista seuraavat seikat nykyisistä työskentelymenetelmistä:

 • Mitä maaleja ja pinnoitteita on käytössä tällä hetkellä?
 • Millaisia metallipintoja käsittelemme?
 • Mitä maalauslaitteita käytämme tällä hetkellä?
 • Maalataanko kappale ennen kokoonpanoa vai tehdäänkö kokoonpano ennen maalausta?

Projektin kesto ja aikataulut

Kysy itseltäsi seuraavat kysymykset, kun suunnittelet projektin aikataulua:

 • Mikä on optimaalinen kuivumisaika?
 • Miten pitkä aika maalipinnan kuivumisesta on tuotteen pakkaamiseen tai käyttöönottoon?
 • Miten paljon kappaleita tai neliöitä pitäisi pystyä maalaamaan päivässä?

Budjetti ja kustannukset

Lopuksi on hyvä tarkastella vielä budjettia. Kannattaa muistaa, että osa tuotteista voi vaatia suuremman alkuinvestoinnin, mutta pitkällä aikavälillä ratkaisu on kannattavampi. Esimerkiksi vesiohenteiset maalit ja pinnoitteet ovat hinnaltaan hieman arvokkaampia, koska niiden raaka-aineet ovat kalliimpia. Alkuinvestointi laitteisiin ja prosesseihin on kuitenkin sijoitus, joka tuottaa pidemmällä aikavälillä. Vesiohenteisten ratkaisujen avulla on mahdollista alentaa tuotannon kokonaiskustannuksia. Vesiohenteiset tuotteet eivät ole syttyviä, joten niitä käyttämällä investointitarve räjähdyssuojattuihin laitteisiin ja vakuutuksiin helposti syttyvien materiaalien käsittelystä tai kuljetuksista poistuu. Etuna on myös se, että vesiohenteisen maalin voi puhdistaa vedellä, jolloin säästöä syntyy erilaisten puhdistusaineiden kustannuksista. 

Lisäksi kerrasta valmiiden, suoraan metallille soveltuvien tuotteiden käyttö pinta- ja pohjamaalien sijasta auttaa lyhentämään käsittelyaikaa, sillä yksi levityskerta riittää. 

On hyvä muistaa, että maalin yksikkökustannukset ovat vain osa projektin kokonaiskustannuksista. Kappaleen tai rakenteen todellisiin maalauskustannuksiin sisältyy käsittelyn kaikki vaiheet. Yleisesti ottaen kokonaiskustannukset laskevat, jos kuivakalvonpaksuus on pienempi ja käsittelyaika lyhyempi (levitykseen ja kuivumiseen kuluva aika).

Hyödynnä kustannuslaskuriamme metallituotteille budjetin arvioimiseen.

Referenssi: Tuotantoprosessin nopeuttaminen oikean maalausjärjestelmän avulla

MKL BAU valitsi Tikkurilan maalausjärjestelmän teräsrakenteiden pintakäsittelyyn. Katso videolta, miten maalausjärjestelmä vaikuttaa paitsi tuotannon tehostamiseen myös yrityksen toimintaan.

Standardit metallipintojen maalauksessa

Standardit metallipintojen maalauksessa

Kuten kaikilla toimialoilla, maalien ja pinnoitteiden valinnassa on otettava huomioon tiettyjä standardeja ja säädöksiä. 


Metallipintojen maalauksessa käytettävien materiaalien ja järjestelmien täytyy usein täyttää erilaisia kansainvälisiä standardeja, esimerkiksi kansainvälinen korroosionsuojastandardi ISO 12944, tai asiakkaasi mahdollisesti määrittämät standardit.
 
Käyttökohteen vaatimat standardit tulee huomioida pintakäsittelyratkaisua valittaessa, jotta voidaan varmistaa, että käytetty maalausjärjestelmä täyttää vaaditut standardit. 

Tikkurila toimittaa pintakäsittelytuotteita ja järjestelmiä, jotka täyttävät maailmanlaajuisen ISO 12944 -korroosiosuojausstandardin vaatimukset. 
ISO 12944 -standardin osassa 5 määritellään suojamaaliyhdistelmät erilaisiin korroosiota aiheuttaviin ympäristöihin, rasitusluokkiin: C2, C3, C4, ja C5. Se sisältää myös järjestelmien ISO 12944 -korroosioluokituksen. 

Standardissa määritellään myös maalauksen kestoiät, jotka vaikuttavat ensimmäisen suuremman huoltomaalauskierroksen ajankohtaan: VH (erittäin korkea), H (korkea), M (kohtalainen) ja L (alhainen). 

Tikkurilan maalausjärjestelmiä on hyväksytty myös muiden standardien mukaan. Niitä ovat esimerkiksi Norsok (Norja), SILKO (Suomi) ja GOST (Venäjä). 

Metallipinnan maalausprosessi

Žydrūnas Čepkauskas, Tikkurilan Group Portfolio Development Manager, kertoo asiantuntijan vinkkejä, mitä tulee ottaa huomioon metallipinnan maalauksessa.

Käydään seuraavaksi läpi muutamia hyödyllisiä asiantuntijavinkkejä metallipintojen maalaukseen liittyen, pinnan esikäsittelystä aina huoltomaalaukseen.

 

Pillar page images 1200x630_3 FIN

 

Laitteisto

Eri maalityypeille ja pinnoitteille tarvitaan erilaiset laitteet, jotta tuote toimii kuten on tarkoitettu. 

Esimerkiksi liuoteohenteiset maalit edellyttävät erityistä räjähdyssuojattua laitteistoa, sillä tuotteet ovat helposti syttyviä. Sen sijaan vesiohenteiset tuotteet eivät ole syttyviä eivätkä vaadi tällaista laitteistoa. Toisaalta vesiohenteisten tuotteiden maalauslaitteissa kaikkien osien, jotka ovat kosketuksissa märän vesiohenteisen maalin kanssa, on oltava ruostumatonta terästä tai erikoismuovia.


Pinnan esikäsittely

Pintakäsittelyn onnistuminen riippuu paljolti alustasta ja sen ominaisuuksista, jolle maali on levitetty. Maalattava pinta on puhdistettava asianmukaisesti ja karhennettava ennen maalin levitystä tartunnan varmistamiseksi. Oikea puhdistus ja esikäsittelyaste auttaa varmistamaan maalipinnan toimivuuden. 

Esimerkiksi liuoteohenteiset maalit sietävät pintojen epäpuhtautta paremmin, mutta vesiohenteiset ratkaisut vaativat aina puhtaan levitysympäristön ja pinnan. Siksi täytyy aina varmistaa, että pinnan esikäsittely ja maalausolosuhteet vastaavat käytettävän tuotteen vaatimuksia. 

Yleiset suositukset pinnan puhdistamiseen vesiohenteista maalia käytettäessä:

 • Teräspinnat: Poista rasva ja suihkupuhdista esikäsittelyasteeseen Sa2½ (ISO 8501-1). Jos suihkupuhdistus ei ole mahdollista, kylmävalssatuille ohutlevyille suositellaan fosfatointia tartunnan parantamiseksi. 
 • Pohjamaalatut pinnat: Poista öljy, rasva, suolat ja lika kohteeseen sopivalla menetelmällä. Korjaa pohjamaalipinnan mahdolliset vauriot. Lue tuotteen tuoteselosteesta ohjeet aiemmin pohjamaalattujen pintojen käsittelyyn.

Maalin levitys

Levitysmenetelmä riippuu useista tekijöistä, kuten laitteista, maalityypistä, tuotantonopeudesta ja -kapasiteetista sekä siitä, tehdäänkö levitys maalaamossa vai muualla. 

Riippuen edellä mainituista tekijöistä, levitysmenetelmäksi voidaan valita maalausrobotti, automatisoitu maalauslinja tai erilaiset ruiskutustekniikat, kuten sivuilma-, suurpaine-, paineilma- tai elektrostaattinen ruiskutus. Paikan päällä tehtävään huolto- ja viimeistelymaalaukseen voidaan käyttää myös sivellintä ja telaa. Oikean levitysmenetelmän valinta on tärkeää maalipinnan onnistumisen ja kestävyyden kannalta. 

 

Kuivumisaika

Jos maalausolosuhteiden ilmankosteus on hyvin suuri, kiinnitä erityistä huomiota kuivumiseen. 

Etenkään vesiohenteisten maalien sisältämä vesi ei pääse haihtumaan kunnolla erittäin kosteissa olosuhteissa, joten maalin kuivuminen kestää pitempään.

Tämän voi ratkaista levittämällä maalin tilassa, jossa ilmanvaihtoa voi säädellä ja ylläpitää tiettyä ilmankosteusprosenttia. Suositeltu ilmankosteus on 20–70 prosenttia.

Monissa tapauksissa kuivumisaikaa voi nopeuttaa nostamalla lämpötilaa. Suositellut lämpötilat määräytyvät käytettävän maalin mukaan.

 

Huoltomaalaus 

Pinnan oikeanlainen esikäsittely ja maalin levitysmenetelmä parantavat maalipinnan kestävyyttä, mutta lähes kaikki pinnat vaativat todennäköisesti jollain aikajänteellä huoltokäsittelyä. 

Maalattujen metallipintojen huolto- ja korjausmaalaukseen on laaja valikoima tuotteita ja menetelmiä, me Tikkurilassa vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi. 

 

Kemikaalinkestävyys

Joissain käyttökohteissa metallipintojen täytyy kestää tiettyjä kemikaaleja, kuten öljyjä, polttoaineita, happoja ja kemiallisia liuotteita. Kun valitset ratkaisua metallipinnan maalaukseen tiettyyn kemialliseen ympäristöön, ota huomioon seuraavat seikat:

 • altistuminen kemikaaleille
 • käyttölämpötila
 • mekaaninen rasitus
 • rasitusaste (upotus vai roiske / jatkuva vai rajoitettu)
Yhteenveto metallipinnoitteista

Yhteenveto

Metallin maalaus- ja suojauskäsittelyitä on useita erilaisia, mukaan lukien perinteiset metallipintojen teollisuusmaalit sekä edistyneet, korkean teknologian suojauskäsittelymenetelmät. Jokaiseen tarpeeseen löytyy juuri nimenomaiseen käyttökohteeseen suunniteltu ratkaisu. 

Jos haluat lisätietoa metallipintojen teolliseen maalaamiseen ja suojauskäsittelyyn liittyvistä aiheista, tilaa uutiskirjeemme. Saat aina tuoreimmat ja kiinnostavimmat tuotetiedot ja uutiset, joiden avulla voit parantaa omaa liiketoimintaasi.

 

Tilaa uutiskirje teollisuuteen

Lataa opas

Haluatko saada pdf-version oppaasta?
Täytä oheinen lomake, niin lähetämme oppaan sähköpostilaatikkoosi!

Lue lisää

Vertailu: vesiohenteinen vs. liuotinohenteinen maali teollisissa maalaussovelluksissa

Mitä yhteistä on vesi- ja liuoteohenteisilla maaleilla? Entä mitkä ovat niiden merkittävimmät erot? Sekä vesiohenteisilla että liuotinohenteisilla ratkaisuilla on omat etunsa – miten siis valita oikeat tuotteet? 

Totuus kuudesta yleisestä vesiohenteisiin teollisuusmaaleihin liittyvästä uskomuksesta

Toimivatko vesiohenteiset maalit yhtä hyvin kuin liuoteohenteiset maalit teollisissa maalausjärjestelmissä? Pystyvätkö vesiohenteiset maalit todella suojaamaan metallipintoja korroosiolta? Eikö vesiohenteisiin ratkaisuihin siirtyminen vaadi liikaa vaivaa ja investointeja?